Като хотел, разположен в сърцето на Тетевен, ние разбираме значението на запазването на естествената красота на този регион за поколения напред. Ето защо сме посветени на това да направим нашия хотел възможно най-екологичен. В тази публикация в блога ще споделим някои от стъпките, които предприемаме, за да превърнем нашия хотел в зелена дестинация. Също така обясняваме защо сме екологичен хотел.

Пестене на енергия и вода

Един от най-важните начини да станем екологични е като намалим потреблението на енергия и вода. Инсталирахме енергийно ефективни крушки в целия хотел и имаме програма, която гарантира, че светлините и електрониката са изключени, когато не се използват. Нашите тоалетни също са оборудвани с технология за нисък поток, намалявайки количеството вода, използвано при всяко промиване. Тези малки промени могат да имат значително въздействие на нашия отпечатък върху околната среда.

Намаляване на отпадъците

Друг важен аспект от нашите усилия за устойчивост е намаляването на отпадъците. Въведохме цялостна програма за рециклиране и насърчаваме нашите гости, да се присъединят към нас в това начинание. Освен това направихме промени в нашите услуги за храна и напитки, за да сведем до минимум хранителните отпадъци. Например, сега предлагаме по-малки размери на порциите, така че гостите могат да избират точно колко искат да ядат.

Подпомагане на местния бизнес

Ние вярваме в подкрепата на местната общност и околната среда, като доставяме нашите храни и продукти от местни производители. Това не само намалява въглеродния отпечатък от транспорта, но също така подкрепя местния бизнес и гарантира, че сервираме най-пресните и висококачествени съставки.

Защо екологията има значение

Ние вярваме, че екологията има значение поради няколко причини. Първо, опазването на околната среда и естествената красота на Тетевен е от съществено значение. Второ, опазването на околната среда е не само правилното нещо, но е перспективно в бизнеса. Чрез намаляване на потреблението на енергия и вода, ние сме в състояние да спестим пари и да предадем тези спестявания за добрият престой на нашите гости.

Екологичен хотел „Еница“

В заключение, да станем екологични е приоритет за нас в нашия хотел и ние се гордеем със стъпките, които предприемаме, за да направим нашия хотел по-щадящ околната среда. Независимо дали сте гост или просто се интересувате от екологията, надяваме се, че ще подкрепите нашите усилия и ще се присъедините към нас. Това ще ни помогне да окажем положително въздействие върху околната среда.

Резервирайте престоя си в нашия екологичен хотел в Тетевен днес и се насладете на най-добрата си почивка.

Запази нощувка в нашият хотел