Що се отнася до опознаването на Тетевен, има много места, които трябва да видите. Но ако търсите изживяване извън пределите на града, определено ще искате да разгледате някои от скритите забележителности. Ето един местен гид за някои от най-интересните и уникални места в Тетевен.
Гложенският манастир
На първо място е Гложенският манастир. Този исторически манастир се намира в китното село Гложене, само на кратко разстояние с кола от Тетевен. Манастирът има богата история, датираща от 14-ти век, и е задължителен за всеки, който се интересува от българската история и култура. Манастирът е заобиколен от красива природа и предлага спокойно уединение от шума и суетата на града.
Уникални места в Тетевен: Гложенският манастир
„Тетевен – шедьовър на природната живопис.“ – неизвестен автор

Тетевенския водопад – Скока

Следва Тетевенския водопад – Скока. Този зашеметяващ водопад се намира, точно извън Тетевен и е популярно място за туризъм и пикник. Водопадът е заобиколен от много зеленина и е чудесно място за почивка и наслада на спокойствие, сред природата. Водопадът е чудесен за освежаващо потапяне през лятото, а също така е много подходящо място за наблюдаване на птици.

Пещерата „Съева дупка“

Друго скрито бижу в Тетевен е пещерата „Съева дупка“. Тази пещера се намира в непосредствена близост до Тетевен и е точното място за уникално приключение. Пещерата е дом на голямо разнообразие от животни и растения, ако се интересувате от естествения свят и геологията, то това е вашето място.
Заслужава си да посетите и Историческия музей на Тетевен. Музеят се намира в центъра на града и дава цялостен поглед върху историята на региона. Музеят е чудесно място, на което може да научите повече за историята на Тетевен и околностите и е подходящо място за разглеждане, ако се интересувате от история. Музеят разполага с голямо разнообразие от експонати и интерактивни дисплеи.
„Тетевен – зеленият град на България!“ – неизвестен автор

Пещерата Моровица

И накрая, пещерата Моровица е строхотно място за посещение, ако търсите нещо малко по-различно за правене в Тетевен. Пещерата се намира в непосредствена близост до Тетевен и е страхотна за разглеждане.

Уникални места в Тетевен – Хотел Еница

Както можете да видите, Тетевен има какво да предложи извън добре познатите си туристически места. Тези скрити скъпоценни места, ще ви дадат шанс да разгледате града и околностите му по различен и уникален начин. Те предлагат възможност да научите повече за историята и културата на града и да изследвате неговите природни чудеса. Каним ви да отседнете при нас в нашия хотел и да разгледате скритите тайни на Тетевен и много други уникални неща.